torsdag 16 december 2010

Bokstavsbarn

Tanken har snurrat i mitt huvud länge. Vem som helst kan vara drabbad. Vad säger att du inte lider av ADHD eller DAMP? Vad har jag för garanti för att folk inte ljuger för mig?

Det kan mycket väl vara så att jag har t ex. ADHD, och kommentarer som; "Men vad starkt att du jobbar på", "Vad duktig du är som verkligen vet vad du vill! Det gäller att inte förlora hoppet!" blir genast motiverade.

Om man berättar för någon om en dröm man har, ett yrkesval man vill välja, så får man höra att: "vad roligt! Det gäller att sikta högt!" "Härligt att du verkligen satsar" och liknande.
Man får liksom ingen respons på själva målet, utan bara på drömmen.
Folk säger sådana saker, men innerst inne vet alla att man aldrig i hela sitt liv kan uppnå dessa resultat för att man helt enkelt inte besitter tillräcklig mental begåvning.

Berätta för mig hur jag verkligen kan vara säker på att jag inte lever i en lögn. You never know...

torsdag 9 december 2010

Det är inte förrän du lämnar in en tröja för att andra behöver den, och inte för att den är omodern, som du skänker på riktigt.

christian jönsson, 2010

tisdag 7 december 2010

Dragspel - en klassiker

Min gode vän och skolkamrat,(kamrat som i "kompis", inte "revolutionär medkämpe")Thomas spelar dragspel. Och han spelar inte dragspel som vem som helst, utan han är bäst i Karlshamn. Troligen i hela Blekinge.

Lite smakprov:


Thomas Hansson - Min första komposition
Thomas Hansson - Dalavals (egen version, ej klar

söndag 5 december 2010

Facebook-gruppernas envisa kamp - 8

Detta är bra grejer, mina vänner:

Alkohol löser inget problem, men mjölk hjälper ju bl.a mot kalciumbrist

Som vanligt kommer denna gruppen inte göra revolution inom firmafester, Sweden Rock Festival, och inte heller på medelvenssons dotters artonårsfest. Men kul är det. Och trots att jag anar viss ironi hos gruppskaparen, har han, om än ofrivilligt, konstaterat ett faktum.

lördag 4 december 2010

Bekämpning

MSF Swiss Flex är en klassisk mullvadsfångare.
Självklart följer det med en omfattande bruksanvisning:


På baksidan finns en alternativ fångsteknik:



På framsidan står det: Garanti: om dessa råd, liksom bruksanvisningen, strikt följs garanteras 100% framgång i bekämpningen av mullvadar/sork med hjälp av MFS Swiss Flex fångstekniken

Vilken av teknikerna som garantin syftar på, är oklart.

fredag 3 december 2010

hipster - igen.

Nu blir jag lite orolig.. Fram till idag vid 11.37 hade jag aldrig hört uttrycket "hipster" En kille säger att jag se ut som en. 4 timmar senare:
  

42,8 %

Dagens roligaste möte inträffade för mindre än en minut sen. Jag sitter på Norrevångskolan och väntar på att bussen ska gå hem. En kille kommer fram och snackar lite. Han pratar mest, och jag skrattar och håller med. han avslutar med:


-Du ser ut som en Hipster. Vet du vad det är?
-Nej, jag är ledsen, jag vet inte det. Vad är det?
-Du ser ut som en Hipster. Googla det.


Sen gick han. Jag Googlar.


"Stilen omfamnades vid 2010-talets början primärt av högskoleutbildade 80-talister från medelklassen. Yttre kännetecken är ofta ironiska; exempel är stora hornbågade glasögonmustasch för män, färgglada tajts, t-shirts med stora tryck. Vidare skall hipstern gärna vara smal och blek."


Jag tycker han hade fel. Av 7 möjliga egenskaper, kammar jag hem 3. (Om man är villig att dela upp egenskapen "hornbågade glasögon" i två)


42,8 % Hipster


Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Hipster

onsdag 1 december 2010

Up to date


Detta är en sida ur en bok jag och Markus köpte till Emma. Husmoderns... (Sen kommer jag inte ihåg vad den hette. Emma får fylla i.)
Boken är tryckt 1927, och innehållet ytterst konservativt och korrekt. Ett exempel är meningen: "Att pryda sig med alltför många smycken och ringar verkar tarvligt."

Sen har vi det som förundrar och förbryllar mig:
"Äldre personer böra akta sig för modets ytterligheter i modell och färg." (inget konstigt så långt) "Bättre att hålla sig på ett plan något under det högst moderna än till det som är fullt up to date" (förf. markering)
What?!?!

Snälla, kära läsare! Denna oerhört oklanderliga skrift innehåller engelska ord. De är inga regelrätta låneord. Det är till 100% ett anglosaxiskt uttryck. Jag får inte det att gå ihop! Hjälp mig!