onsdag 10 februari 2010

Bamse

Bamseserier är alltid så politiskt korrekta. Det spelar ingen roll vilken färg man har på pälsen, eller om man tycker om att rita istället för att spela fotboll, vilket då tydligen är en norm som de flesta små pojkar borde följa. (redan här visar man ju att det finns något som räknas som "normalt")

Vilket fall så ska de små barnen som läser Bamse förstå att det inte spelar någon roll om man är annorlunda, eller om man har ett konstigt namn, eller om man är ett stort fult troll, man kan ändå hitta någon som är likadan, och man kan byta namn, och man kan hitta ett lika fult troll som man kan gifta sig med.

Bredvid denna individualist-propaganda skjuter de in en liten liten kanin som är så galet självsäker och vet vad han vill, att när han köper glass och inte har några pengar, så gör det ingenting, för han är ju så liten!

Slutsats: de vuxna människor som skrivit detta vill inte ge glass till sina barn. För de är för små. De vill lära sina barn att "Nej, nej. Du är för liten för att vilja ha något" Problemet med den inställningen är ju att man alltid är yngre än sina föräldrar. Allt kommer sluta med 90-åriga curling-föräldrar. Är det bra?

3 kommentarer:

  1. haha! Tack för att du får mig att skratta högt nästan varje kväll :P

    SvaraRadera
  2. Haha! Fy vad gött! Då är mitt mål uppnått!

    SvaraRadera
  3. Instämmer i Annas inlägg.Du är rolig Crille!

    SvaraRadera