fredag 18 september 2009

Nog för att USA-hatarna numera gör ett bra jobb, så känns det som att jag ändå får försöka att ta upp USA-problemet.

USA är ett bra land. Inte minst jag har uppreåpande gånger skrivit det i denna blogg. Men ändå finns det vissa tveksamheter om USAs handlande i vissa situationer. Exempelvis: avrättningen på Saddam Hussein. Jag sitter inte här och påstår att Saddam var en person som gjorde stora saker för sitt folk, och skickade många till paradiset, men som kristen måste man tänka på att alla människor har lika högt värde inför Gud.

Det betyder att trots att Saddam gjorde fruktansvärda saker mot mänskligheten, så borde han ändå få leva. Kanske inte som en fri man, då han måste få ett straff.

Då kanske det känns med relevant med fängelse, då han fortfarande har möjligheten att omvända sig och bli kristen.

Trots detta hyllar stora delar av världen detta handlande, den princip som utövas året om i flera stora länder i denna värld.

USA har örnen som sigill, (Great Seal of the United States). Om man funderar länge så kan man se likheter mellan en örn och landet USA.

I allmänhet räknar man örnen som ett "gott" djur, ett djur som är utrotningshotat, ett so mman ska vara rädd om. Trots detta är örnen ett rovdjur som mördar andra djur, stjäl deras ägg och lägger beslag på deras bon.
Lite som USA, då ju.

Sen om detta inlägget är politiskt korrekt eller inte kan man säkert diskutera i flera dagar, men gör inte det.

3 kommentarer:

  1. Diskussionen har många gånger kommit upp om dödsstraff, jag tycker alltid det är svårt att vet vad man ska säga speciellt när de omtalade varit så grymma mot människor.
    Men jag har faktiskt aldrig tänkt på det som att man får tid att omvända sig i fängelset, för det är ju ändå så att alla människor är lika högt älskade av Gud.
    Men tack för nytt perspektiv! :)

    SvaraRadera
  2. tack för att någon iallafall läser och funderar över inläggen:)

    SvaraRadera